Nå kommer skattemeldingen

Foto: Bildet er betalt for via Canva

Nå kommer skattemeldingen


I disse dager har skattemeldingen blitt sendt ut til de fleste. Gjerne for første gang for mange unge. Skattemeldingen fra skatteåret 2023 kom i år fra 7.mars til 22. mars. Leveringsfristen er 30. april, men hva skal du egentlig gjøre? 

Etter at du har fått melding fra Skatteetaten, må du sjekke hva denne inneholder. Tjente du mer enn frikortgrensa i fjor, må du fylle ut skattemeldingen. Skattemeldingen er en oversikt over dine inntekter, fradrag, formue og gjelder for ett kalenderår. Disse opplysningene skal til sammen danne grunnlaget for hvor mye du skal betale i skatt. Skattemeldingen viser hvor mye du kan forvente å enten; betale i restskatt, hvor mye du eventuelt får igjen eller om du har gått i null. 

Det er nok en kjedelig jobb, men det må gjøres.  

Hvorfor må du sjekke skattemeldingen? 

Det er alltid viktig å sjekke opplysningene som står i skattemeldingen din. Nettopp fordi den både kan inneholde feil og mangler. I tillegg kan du ha krav på fradrag som ikke allerede er forhåndsutfylt. Hvis du velger å ikke åpne skattemeldingen, vil du automatisk ha godkjent det som står der. Da er du selv ansvarlig for eventuelle feil.  

Altså, for å være sikker på at du ikke betaler for mye – eller for lite i skatt, må du sjekke at alle opplysningene i skattemeldingen er korrekte.  

Dette må du gjøre: 

De viktigste fristene å huske:  

Husk at du kan endre og levere skattemeldingen så mange ganger du vil.